Wat is een SD geheugenkaart?

De afkorting SD staat voor ‘Secure Digital’. Een SD-kaart is een geheugenkaart waarvan de ‘flash memory’ de geheugenopslag-technologie vormt. Een SD-kaart wordt veel gebruikt als geheugenopslag voor draagbare apparaten zoals digitale camera’s, laptops, mobiele telefoons, tablets en Mifi-routers. De SD-kaart is al jaren een populair opslagmedium door zijn kleine formaat en de gunstige prijsstelling. De SD-kaarten worden nog steeds doorontwikkeld waardoor de lees- en schrijfsnelheden continue optimaliseren.

Verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten

Mifi-Hotspot.nl biedt een passend assortiment van SD-kaarten aan, zoals de populaire merken zoals Transcend en Kingston. De opslagcapaciteit verschilt per SD-kaart van 1GB tot 64GB. Voor de smartphonegebruikers biedt Mifi-Hotspot.nl microSD-kaarten aan. Een microSD-kaart is klein van formaat met afmetingen van slechts 15x11x1mm. De beschikbare opslagcapaciteit kan zelfs 64GB groot zijn. De microSD-kaart wordt ook gebruikt in tablets, PC’s en Mifi-routers als flash-geheugenopslag.  

Hoe is het classificatiesysteem verdeeld?

De lees-en schrijfsnelheid van een SD-kaart wordt bepaald via een classificeringsysteem. De SD-kaarten zijn verdeeld in een van de onderstaande classificaties:  


Class: MB
Class 2 - 2 Megabytes/s
Class 4 - 4 Megabytes/s
Class 6 - 6 Megabytes/s
Class 10 - 10 Megabytes/s

Hoe hoger de klasse, des te sneller de SD-kaart

Gebruik je de SD-kaart voor een fotocamera? Dan raden we je aan te kiezen voor een geheugenkaart met zo veel mogelijk megabytes (hoge classificering).

SDHC en SDXC – waar staan deze begrippen voor?

De term SDHC staat voor Secure Digital High Capacity: geheugenkaarten die capaciteit van 4GB tot wel 32GB kunnen hebben. Hierdoor is de snelheid van de SDHC hoger dan die van de SD. SDHC wordt hierdoor veelal gebruikt in mobiele apparaten waar een hoge lees- en schrijfsnelheid van wordt verwacht. De term SDXC staat voor Secure Digital Extended Capacity. Bij SDCX zijn capaciteiten haalbaar van 64GB tot maar liefst 2TB.

Koop jouw SD-kaart nu bij Mifi-Hotspot.nl

Wij zijn een gespecialiseerde webshop. We bieden een ruim assortiment van honderden producten van uiteenlopende merken. Hoogstaande service alsmede een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn voor veel van onze klanten de belangrijkste redenen om terug te keren naar Mifi-Hotspot.nl.