Nieuws

02 maart 2022

Prestigieuze jachtconnectiviteit met Celerway ARCUS: nu verkrijgbaar bij MiFi-Hotspot.nl

Specialist in maritieme satelliet communicatieoplossingen VoyagerIP neemt Celerway’s ARCUS onder de loep en zet de zeilen bij met het resultaat

Als eigenaar van een jacht weet je als geen ander hoe belangrijk snelheid, kosten en beschikbaarheid van de connectiviteit is, waar je ook gaat. Speciaal voor booteigenaren is Celerway’s ARCUS router onderworpen aan een kritische test, uitgevoerd door Voyager IP.

Het innoverende bedrijf Celerway is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van industriële mobiele multi-WAN routers. Gevestigd in Noorwegen (Oslo) streeft Celerway de missie na:  'To keep business ahead of the mobile curve'. ARCUS is de vooruitstrevende router waarop Celerway de meest recente ontwikkelingen en innovaties heeft toegepast: een zeer krachtige en robuuste multi-WAN router die nu ook het 5G-netwerk ondersteunt. ARCUS kan maximaal drie geïntegreerde mobiele modems combineren, zelfs mobiel met satelliet.

Voyager IP richt zich op de specialisatie in design, installatie, configuratie en management van alle communicatiesystemen aan boord: van cellular tot lokale Wi-Fi punten voor optimale prestatie marine-omgevingen. 

De conclusie van de test?

Voyager IP zet de zeilen bij met ARCUS ontdekt premium jachtconnectiviteit. Niet alleen op papier leek de ARCUS een juiste keuze, ook in een real-world scenario bleek Celerway’s ARCUS een groot succes. ARCUS wordt beschouwd als router van brede toepasbaarheid, wat niet alleen relevant is voor jachten, maar ook in veel andere gevallen van gebruik op zee waar jachtconnectiviteit een uitdaging op zich is.

Hoe de Voyager IP-test verliep:

In het uitdagende scenario van een internationale reis zijn de prestaties van ARCUS onder de loep genomen. Met kruissnelheden van 8 tot 12 knopen baande het 44-meterlange jacht Timmerman zijn weg van Italië naar Turkije, terwijl het jacht de kustlijn passeerde. "Al die tijd leverde ARCUS constante connectiviteit binnen het uitgebreide mobiele servicebereik. Er was geen sprake van uitval of verbroken verbindingen tijdens de overdracht tussen zendmasten en netwerkoperators en geen impact op de gebruikerservaring. Gedurende de test zorgde ARCUS ervoor dat er altijd minstens één mobiele module was met een zeer sterk signaal van hoge kwaliteit, voor connectiviteit.”, aldus Richard McGrath, Operations Manager Voyager IP.

Een superieure eindgebruikerservaring is niet het enige belangrijke resultaat. Informatie over jachtbeheer, zoals gegevens over motorbeheer, moet regelmatig naar de centrale afdeling worden verzonden als het jacht zich binnen het bereik van sterke cellulaire signalen bevindt. Jachtmanagement kan er zeker van zijn dat met ARCUS zulke belangrijke en tijdgevoelige gegevens snel en nauwkeurig worden verzonden en ontvangen.

De buitengewone prestaties van ARCUS voor zowel ervaring aan boord als jachtbeheer zijn te danken aan Celerway's mobile-first benadering en het vermogen om maximaal voordeel te halen uit mobiele datanetwerken en tegelijkertijd hun onvoorspelbaarheid te beheersen. Andere kenmerken die uniek zijn voor de Celerway-technologie zijn: Geavanceerde WAN-diversiteit en een innovatieve implementatie van Smart Queue Management die verder gaat dan de klassieke QoS-benaderingen. Daarnaast biedt de robuuste hardware de verwerkingskracht om deze unieke softwarefuncties te ondersteunen.

Celerway staat bekend om zijn 'mobile-first'-karakter dat zijn hele portfolio met mobiel in gedachten heeft ontworpen. Voor jachten zijn tegenwoordig 3G en 4G het meest gangbaar, maar ARCUS is beschikbaar met maximaal twee geïntegreerde achterwaarts compatibele 5G-modems, waardoor het een toekomstbestendige oplossing voor jachtconnectiviteit is, aangezien 5G op korte termijn sterk in opkomst is.

De innovatieve en vooruitstrevende ARCUS is vanaf nu verkrijgbaar bij MiFi-Hotspot.nl Ben je benieuwd geworden naar de overige producten van Celerway? Neem dan contact op met MiFi-Hotspot.nl info@mifi-hotspot.nl. 

Bron: Smooth Sailing« terug