Camper of aan boord

Betrouwbaar internet in de camper of aan boord: welke mogelijkheden heb je? 

Gedurende de ontwikkelingen van de huidige tijd is dit voor internetgebruikers steeds belangrijker. Waar begin je bij het samenstellen van jouw internetbundel? Hoe veel data heb je nodig? Om die keuze voor jou makkelijker te maken, hebben wij al enkele voordeelbundels samengesteld. Weet je nog niet welke bundel het beste past bij jouw internetgedrag? Wij helpen je graag met onze expertise.


MiFi-router

Breng je veel tijd door in de auto, in de camper of op de boot? Wil je altijd en overal verbonden zijn met draadloos internet? Dan is mobiele wifi (MiFi) voor jou de oplossing. Net zoals bij je smartphone plaats je in de MiFi-router een simkaart. De MiFi maakt verbinding met het 3G (MiFi Routers 3G) of 4G/LTE (MiFi Routers 4G LTE) netwerk, waarmee tot wel twintig gebruikers kunnen verbinden. Bovendien zijn veel Mifi-routers uitgerust met een accu van grote capaciteit zodat deze tevens als powerbank kan worden gebruikt.  

Neem jouw internetgedrag in overweging wanneer je een data-abonnement afsluit of een prepaid datasimkaart aankoopt. Voor het versturen van WhatsApp-berichten, e-mails en het bezoeken van nieuwssites heb je voldoende aan 3G-snelheid. Echter, zodra je video’s of muziek wilt streamen, kun je beter kiezen voor een 4G of 4G+ bundel.

Vergeleken met de smartphone heeft de MiFi-router een sterkere antenne. Bovendien zijn de meeste mobiele routers voorzien van antennepoorten, wat de mogelijkheid biedt een externe antenne aan te sluiten. Zo heb je altijd sterk internet, ook wanneer het 4G signaal zwak is.

M2M-routers

Uiteraard is het mogelijk een ingebouwde mobiele router in de camper of op de boot te installeren. Deze routers worden de M2M-routers (machine-to-machine) routers genoemd. Deze routers zijn van industriële kwaliteit, waardoor de routers bestand maakt tegen zware omstandigheden.

Wanneer je ervoor kiest de router in te bouwen, is het raadzaam ook een vaste ingebouwde 3G of 4G-antenne aan te schaffen. Is de router alleen geschikt voor het 3G-netwerk? Dan is de router slechts voorzien van één externe antennepoort en volstaat een enkelvoudige 3G of 4G LTE-antenne. Vaak is een portable MiFi-router voorzien van een CrC9 of TS9-aansluiting.

In het geval van een 4G router werkt deze met de zogenaamde MiMo-technologie. MiMo staat voor Multiple input en Multiple output. Deze router werkt met twee antennes, waarbij een antenne zendt en de ander ontvangt. De routers werken optimaal wanneer een zogenaamde MiMo-antenne is aangesloten. Een MiMo-antenne is een antenne waarvan twee antennes in één behuizing zijn geplaatst.

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact met ons op.