Celerway GO + Poynting OMNI-402 Review

Overal internet

Wat je steeds meer bij de nieuwe generaties ziet, in tegenstelling tot baby boomers en generatie X, is het afwijken van een traditioneel carrièrepad. Millennials en Gen Z werken over het algemeen minder lang bij dezelfde werkgever en op afstand werken wordt door COVID-19 steeds meer de norm. Al langer is er een beweging gaande waarbij je termen als ‘digital nomad’ en ‘remote jobs’ steeds vaker voorbij hoort komen.

Remote business

De laatste zes jaar heb ik, Ronald de Leeuw, als surfjournalist gewerkt en heb ik mijn eigen bedrijf in communicatie opgebouwd. Dit heb ik altijd naast een vaste baan bij een werkgever gedaan. Een baan waarbij het genoodzaakt was om fysiek aanwezig te zijn. Zoals bij velen werd door corona duidelijk dat dit eigenlijk niet meer nodig was. Toen bleek dat na COVID-19 werknemers tóch deels of volledig terug moesten keren naar kantoor was het voor mij tijd om mijn eigen plan te trekken.
Het doel voor mij was duidelijk; volledig remote, op afstand, kunnen werken. Hier is mijn volledige business model op gebouwd. Deze keuze en levensstijl stelt mij in staat om langer in het buitenland te kunnen verblijven om vooral meer en betere golven te kunnen surfen dan in Nederland.

Data en verbinding

Omdat mijn bedrijf veel focust op online communicatie en social media ben ik voor mijn levensonderhoud extreem afhankelijk van een stabiele en betrouwbare internetverbinding. Omdat de meeste klanten van mij zich overzees bevinden heb ik met enige regelmaat internationale video meetings via Zoom, Skype en Microsoft Teams. In het verleden heb ik gemerkt dat ik met een hotspot aanmaken via mijn telefoon, of simpelweg inbellen met mijn telefoon, vaker leidde tot verbindingsproblemen óf dat ik te snel door mijn databundel heen was. Kortom, ik kon niet de professionaliteit en kwaliteit bieden die nodig is.

 

Off-grid internet

Sinds 2018 heb ik een oude Citroën C25D alkoofcamper uit 1990. Over de jaren heb ik deze gerestaureerd en een flinke upgrade gegeven voor ‘off-grid’ mogelijkheden. Om ook het stuk internet en bereikbaarheid te kunnen waarborgen besloot ik te googelen naar allerlei oplossingen. Hierbij kwam ik de woorden MIFI en portable routers steeds vaker tegen. Al snel kwam ik op mifi-hotspot.nl. Na wat rond zoeken besloot ik toch om gewoon even te bellen en mijn verhaal uit te leggen. Hieruit volgde een haarscherp plan wat ik precies nodig had en vooral waarom.

Poynting OMNI en MIMO

Aangezien ik veel langs de kust zit weet ik hoe belastend de zilte lucht en weersomstandigheden zijn voor mijn camper. Daarnaast weet ik ook hoe slecht internetverbindingen aan de kust kunnen zijn. Na overleg met mifi-hotspot.nl besloot ik een Poynting OMNI-0402 Marine Multiband MiMo Antenne 6 dBi voor LTE en Wi-Fi te nemen. Een antenne die normaal voor maritieme doeleinden wordt gebruikt. Daarnaast maakt Poynting ook antennes voor campers, in dit geval de Poynting Mimo-3-V2-17. Ook deze heb ik meegenomen en getest.

 

Poynting OMNI-402 review surfjournalist Mifi-Hotspot 

Celerway GO

Máár, dit zijn alleen ontvangers. Het belangrijkste component mist nog: een portable router. Een internet router die ik overal mee naartoe kan nemen en overal op kan laden zodra deze leeg is. Ik heb hierbij gekozen voor de Noorse Celerway GO. Een router die tot 950 mbps stabiel internet kan leveren.

De remote opties die de Celerway GO biedt zijn echt van deze planeet. Dit komt voornamelijk door de simkaart opties die de Celerway GO heeft. Je kan hierbij kiezen voor een dual sim of een enkele sim optie. Mocht je de dual sim optie kiezen en twee verschillende sim-only internetabonnementen hebben dan kan je deze allebei inpluggen. Een optie kan ook zijn om één sim-only abonnement van thuis mee te nemen, voor de zekerheid, en één simkaart lokaal in het land waar je verblijft gekocht. Hierdoor ben je altijd verzekerd van genoeg data en een goede verbinding. Het maakt daarbij niet uit of je in Nederland zit op de Veluwe, aan de Spaanse kust of ergens in de rimboe. Overal op de wereld ben je verzekerd van stabiel internet.

 

Celerway GO review


Opladen doe je heel eenvoudig met USB-C. Deze kabel, en de input voor in het stopcontact, krijg je erbij geleverd. Mocht je telefoon leeg zijn dan kan je de Celerway GO zelfs als powerbank gebruiken. Mocht je tijdens het rijden de Celerway GO willen opladen dan kan je dit heel eenvoudig doen met een USB lader voor in je sigarettenaansteker. Het duurt wel een halve dag voor je Celerway GO  helemaal vol is, maar je werkt vervolgens makkelijk 7 uur met stabiel internet. Voor wat langere werkdagen en eventueel gebruik in vrije tijd, bijvoorbeeld voor het streamen op Netflix, raad ik je aan om je Celerway GO voortijdig aan de oplader te hangen.

Op een rijtje:

 

 

 

Overal bereikbaar

Het is uiteindelijk de combinatie tussen de OMNI antennes en de Celerway GO die mij meerdere malen uit de brand heeft geholpen. Hierbij heb ik heel actief een vergelijking gemaakt tussen mijn persoonlijke 4G abonnement, als dit netwerk überhaupt beschikbaar was, en mijn zakelijke internet databundel in de Celerway GO versterkt met beide Poynting antennes. Voor deze vergelijking maakte ik gebruik van Ookla’s speedtest.

Wat ik merkte is dat voor de meeste doeleinden de Poynting Mimo-3-V2-17 meer dan voldoende was, maar als ik extreem remote zat, denk hierbij aan valleien, bij de kust of tussen veel beton of grote gebouwen, dat de Poynting OMNI-0402 mij net dat beetje meer gaf.
Waar ik met mijn persoonlijke databundel via mijn telefoon niet eens de site van Ookla kon bereiken, had ik met mijn set-up altijd tussen de 10 en 20 mbps. Praktisch gezien meer dan genoeg om te kunnen videobellen met klanten overzees.

Daarnaast heb ik veel gewerkt vanuit koffietentjes, op een terras of op andere locaties waar ik mijn externe Poynting antennes uiteraard niet bij me had. Hierbij deden ook de bijgeleverde antennes van de Celerway GO meer dan genoeg hun werk.

 

Verdict

Voor een duidelijke en heldere oplossing raad ik je echt aan om je advies in te winnen én je apparatuur te halen bij mifi-hotspot.nl. Vakkundig, professioneel en menselijk word je geleid naar de beste opties voor jouw project. De combinatie van de Poynting OMNI-0402 en Celerway GO is in alle gevallen voor mij dé ultieme set-up.

 

Door Ronald de Leeuw,  surfjournalist

 

Celerway GO + Poynting review surfjournalist mifi-hotspot

 

Celerway

Celerway

Het innoverende bedrijf Celerway is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van industriële mobiele multi-WAN routers. Celerway biedt een uitgebreid portfolio van robuuste mobiele routers en software oplossingen. Met gebruik van deze routers beschikken klanten over snel, veilig en betrouwbaar internet ongeacht de locatie waar zij zich bevinden.

Meer info

Poynting

Poynting

Poynting is een toonaangevende leverancier van geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige antenne systemen en is gevestigd in Zuid Afrika. Poynting heeft 2 business unit te weten commerciele antennes en defensie antennes.

Meer info